Својства полистирен ПС

- Jun 16, 2016-

• Генерал: ПС је безбојна и прозирна куглица, емитује дим, мирис је терпентин приликом нарезивања, ударац истезање жица производи теже него стакло, спрат или воље победио сличне метал звука, тако да се зове пластике Изломи али не кривине, фрактура, фрактуре Клем љуске сребрне боје. Апсорпција воде је 0,05% ПС, незнатно већи од пенис, али има мало ефекта на снагу производа и димензионалне стабилности.

• Оптичка својства: прозирне ПС је најистакнутијих одлика на лаган проток до 88 ~ 92%, са ПЦ и ПММА припада најистакнутија сорти прозирне пластике, познати под именом три прозирне пластике. Индекс рефракције показује ОШ за 1.59 ~ 1.60, али због присуства бензена зазвони, што је довело до велике бирефрингенце и могу се користити за висок квалитет мерних инструмената.

• Механичка својства: ПС тврда и крти, елонгатион граниче са поента принос истезање фрактура. Затезна чврстоћа и флеxурал снага ПС у највећи међу главне пластике, 60МПа своје Затезна чврстоћа; Али снага утицај је мали, то је тешко за инжењеринг пластику. ПС лоша носе отпор, а наказо отпора. Механичка својства ПС знатно више под утицајем температуру.

• Термални: топлота отпор лоше ПС, топлоту дисторзија температуру од само 70 ~ 90 ℃, само 60 ~ 80 ℃ дугог домета. Отпорне на ниске температуре у ОШ није добро, ембриттлемент температура је 30 степени Целзијуса. ПС , ниска Топлотна проводљивост, обично 0.04 ~ 0.13 W/(м.К), коефицијент линеарне експанзије, генерално (6 ~ 8) x10-5 К-1 и метали варира, тако да производи нису погодне са метални умеци.

•Елецтрицал својства: ПС одличан електрична изолација, а не под утицајем температуру и влагу; мали губитак диелектрииним угао тангенте вредност, а може бити отпорни на одговарајућу Цорона; Добар лук отпор, погодна за високе фреквенције изолацији материјал.

• Окружење перформансе: ПС хемијске стабилности је боље, могу да отпор опште киселине и базе, и со, и минерално уље и најнижег нивоа алкохола,, могу тако много угљоводониине класе, а класе кетоне високим масних киселина, ерозије, могу растворио ароматично Yу (као бензен и толуен, бензен б и стирен,), и угљоводониине хлорид (као угљен-тетрахлорид, хлороформ, два хлор метана, и и хлоробензола ) и класу естер. ПС је због невремена, његова светлост, јадни оксидативних отпорност, нису погодне за дуготрајну употребу на отвореном али ПС радијације отпор, драго ми је.